Monday, October 19, 2009

pelangi yang berseri


alfatiha.......semalam ari sabtu 17haribulan10 2009 termeterailah sudah pemergian atok gua Ibrahim bin senin buat selama selamanya...gua tahu berita ni pon dari mama gua pagi sabtu tu.masa pagi tu gua sendiri pon tak tau nape ler gua gelisah semacam je takpat tido.gua ingat pasai gua penat main futsal malam tu.tapi gua kalau pasai main futsal gua jarang penat macam tu.gua dah rasa len macam dah masa tu.ape le nak jadi ni.gua rasa macam2 dah.pas tu gua wat dek sampai ler kui 6 then gua bukak ym trus msg ngan miss dc sampai le pagi koi 8 kot.pas tu mama gua call kata atok gua dah takda sambil nanges2.....gua ngah mamai2 masa sambil ngeset2 mata gua trus tanya macam mana atok takda mama,gua macam takleh terima kot masa tu.sebab gua takda kat sana masa atok gua tgh sakit kuat ,gua touching sekejap,gua istigfar banyak kali.gua tarik nafas panjang2 dalam2.gua tahan,tapi last2 gua tak lepas gak.berlinang jugak air mata gua sambil tu gua takleh terima gua dah takda atok yang paling gua sayang....gua lawan air mata tu.atok gua penah cakap.kalau dia takda nanti dia tak mau anak cucu dia nanges2.dia nak sume happy sebab dia dah leh tunggu gua ngan semua pamily ngan nenek maklong pakcik2 gua kat sana..so ada orang la yang dah mewakili kitorang kat sana.gua mula aser macam nak touching bila ingat cara dia cakap dia nyanyi makan depan gua.gua tak tahan masa tu.gua kemas destop gua masuk dalam beg,ambik 2 3 helai baju gua,gua call soe gua pun kena balik tampin ari ni gak.then lepas tu gua usha tiket seremban ada n gua trus balik tampin.....sepanjang perjalanan gua sayu giler gua pilu giler........k wei gua tak tahan ni.....salemekom

siot r lagu patah hati by sudirman ni.
malam sebelum atok aku meninggal tu aku bagitau amal dgr lagu ni
touching siot kalau ingat kat abang ko
rupa2nya lagu ni nak kena kat aku
patut r aku suka sangat dgr lagu ni.
tak caya tanya amal
alfatiha............

lagu ni pon wat aku touching.errrr

6 comments:

Daishie said...

takziah ya encek...sabaq na..

ash said...

thanks dear.......hope we all stillll the same......till the of the day

mazhad said...

assalamualaikum.takziah n al fatihah untuk atuk ko.

ash said...

thanks bro..aku samapai sekarang tak kenai ko lagi..sapakah gerangan diri ko bro

mazhad said...

haha.sumpah slalu baca blog ko.ko antara bloggers first2 yg site dia aku visit n tgk cr blogging. kbetullan ada lak sm dgn mamat kawan ko.

ash said...

kawan gua bro sape..lu budak usm ke bro

korang rindukan cerita lama ash

Related Posts with Thumbnails