Monday, February 8, 2010

bila pipit mula berbunyi

salamekom,peh gila r trafik samalm ngan pagi ni mmg bz giler..aduh...giler2 fanz beliau ni.waa suri r bro,....gua mintak maaf bebanyak sekali lagi.so dah setel aku pun malas nak semak2 lagi bender tu.ok done....

ni aku nak wat research skit

bila kita kenang balik zaman2 kita dlu,kalau nak awek mesti nak yang pakai tudung kan, tu masa aku zaman sekolah2 dlu r kat tampin,semua awek2 kat skoll semuanya pakai tudung,jarang r nak dapat awek2 yang free hair,kalau dpat pun msti amziang giler.ada tu mmg ada,tapi bila kita lepak rumah dia je r,dia open tudung dia,apa lar..kat rumah lak tak pakai tudung,leh wat bini ke macam tu.luar lain kat dalam lain huhuhuhuh......

so korang rasa penting ke bini yang kita nak msti pakai tudung or msti free hair..cuba kita research sama2 jom.berapa banyak mamat2 emsem n kiut nak awek diorang pakai tudung n dan berapai ramai lak dari meraka tak mau awek pakai tudung..

sasaran pertama bro rambut panjang,berjambang,pakai seluar jeans levis,kasut convers lusuh,muka jambu skit...bbir warna pink(gilo r selamber aku g tanya dia)
"asalamualaikom bang,wa emsem siot lu bro.....nak tanya skit r bro,lu kalau leh nak awek lu pakai tudung ke tak bro,(mimik muka kena series skit,bagi dia yakin ngan soalan gua)?

"wakomsalam(jawab nak tak nak je)aku errr aku er......aku kalau awek2 ni bro.aku elek2 je bro.aku tak kisah r bro dia nak pakai tudung ke tak.tapi kalau leh bro mmg gua nak pakai tudung(bisik2 kat telinga aku)

tak sampai 2 minit tiba2 awek mamat tu datang,umang ai..sekalinya seksi,pakai skirt jer ngan tiub,ngan snow cap kasi tutup rambut.ermm tutup gak tapi bawah bapak dedah huhuh..aku perasan mamat tadi tu sempat tunjuk peace sambil memcebik bibir kat aku,aku paham dah huhuhu

sasaran kedua,budak sekolah,pakai baju terkeluar,seluar koyak2 skit(meby mak dia tak ambik perhatian kat anak dia ni)lepas tu kat tangan genggam roti n sambil duduk termenung jauh..



"dik salamekom dik....abang nak tanya sikit bleh dik...."
"boleh bang..ada ape cer nie bang"(cakap loghat2 kl)
"takda dik abang nak wat interview tanya2 skit je ni,bleh kan"
"eh oraite je bang,tanya r"(dahi dah mula berkerut)

"adik kalau nak kapel kan nak awek2 kan adik nak yang pakai tudung ke free hair dik?adik jawab jujur ye dik,ni lie ni kat saluran gempak channel"
"errr.....macam ni bang saya sebenarnya lagi suka kalau awek saya tu free hair,nampak macam seksi skit,lepas tu kalau dating2 leh gak saya belai2 rambut dia bang.baru r romantik,tapi kan bang susah r nak usha awek2 free hair ni bang,susah sgt bang"(mata mula tak keruan)



"erm lor susah takda mana de...nanti aku ajar ko usha diorang tu sume ea....(aku dah mula usha mamat2 len lak nak interview,malas mau layan budak ni)

"owh rite so ko dik suka awek free hair lar ea....ok..thanks ea dik"
"sama2 bang"(muka msih tak keruan)



tak sampai stgh minit aku jalan skit nak usha satu mamat kat depan,tiba aku dgr ada budak menjerit ngan tiba2.lor upe2nyer budak tadi tu kena sebat ngan mak dia dgn tali pinggang...mak ai..huhuh upa2nya mak dia ni macam takbligh..pakai purdah...selera anak len macam upenyer....ni kes kena konkong ni.patut r muka dia tadi tak keruan jer.huhuh.
better aku wat dek je r..malas mau usha lama2 nanti silap2 aku lak kena tibai ngan mak dia..........

...................................................................................




sasaran baru ni lak satu mamat skema,dia pakai spek mata.minyak tanco penuh glie akt atas rambut,sgt2 terurus,pas tu minyak wangi 10 meter aku dah bau dah.paki tali pinggan warna putih,lepas tu sambil pegang beg latop.aku saspek mamat ni mesti budak kolej takpun pekerja part time dekat pejabat peguam gurdin majid.....



"salemkom brader,sorang je ker..."(aku sopan skit,sambil hulurkan tangan nak salam)
"eh suri,walaikom salam,kenal saya ker"(muka tiba2 jambu gile huhuh)
"tak2 aku tak kenal ko brader,jes nak wat interview skit.leh kan brader."(aku try cucuk dia)

"erm ok2 no problem,tanya as long i tak bz ni"(mata mula menjeling kat aku macam lar dia ni artis aku na interview2 celaka toi"
"erm macam ni brader.aku nak tanya ko r.diantara gadis bertundug ngan gadis tak bertudung means free hair(cakap kl skit) mana ko lagi prefer brader?"

"oh thats questions,oh my god.,u tau soalan ni dah banayk kali kawan2 i tanya...so glad"(muka macam blagak sia)
"actuclly i mmg suka dua2 pun.tapi ntah r...bese r i kan hemsem kacak,muka jambu,.ramai sgt suka kat i.yang pakai tudung pun cun2 suka kat i,yang free hair pun comey pun suka kat i....dah muka jambu macam ni.huhuh bukan nya i yang pilih,diorang yang pilih i...tak kisah r.."9muka blagak gila babeng)

"orite(muka sangap macam mat rempit nak pukul kawan dia potong moto dia)erm ok so aku dah paham dah brader,ko mmg hemsem kacak jambu ok2 thanks ea bro"(dalam hati aku cakap pg mampos sama ko)

sepanjang perjalanan aku nak cari orang len tu aku maki hamun mamat berlagak tu dalam keta......siot nye mamat..belagak ea..then aku g isi minyak dlu.karang silap2 kena menolak lak keta balik rumah.masa aku beti kat pam minyak tu,tiba2 ada mamt tu tanya aku.."berapa ringgit mau isi" aku usah sapa tanya upe2nye"la kau brader.ko keja kat sini ke.tadi dress gempak giler.aku ingat ko student..ke apa ker."
"alar bang suri lar.saya poser je bang.baru datang dari kampung kolo pilah a bang,,,suri yo bang...."

macam2 betui orang aku jumpa ari ni.....so secara konklusi nya.macam2 orang leh kita tau nak awek yang macam ne.nak bertudung ke free hair..kebanyakkan sma rata.aku pon tak sure..sebab bende ni tak ramai yang punyai hasrat hati yang sama.so kita tak tau orang macam mana taste diorang.

so awek2 kat luar tu korang tak kisah r nak dress macam ne pun.nak pakai tudung ker tak pakai tudung ker...itu hak korang..dosa masing2 so korang kalau rasa tu betul kat korang,ikut korang lar,tapikalau rasa salah...go on berubah jadi somthing yang lebih better kan......

ok sampai disisni sja aku nak calo smayang jap......salamualaikom

p/s - biar orang kata apa.ko teruskan je......bende dah allah tulis untuk ko takkan kita nak ubah sejarah takdir

Masalah kulit perut berkedut
Elakkan kulit dibahagian perut berkedut dengan sesudu air kecil air limau nipis, sesudu air kapur sirih dan 20 titik minyak kayu putih. Gaul dan sapu pada kesan-kesan pecah dalam masa dua minggu.

4 comments:

rizal said...

pakai tudung bukan hak masing2 da.. itu hak Allah.. kan dah jelas Allah yg suruh dlm Quran.wlaupun dosa masing2, tak beerti kita bleh redha dgn golongn ni

ash said...

erm tu r....kita pun sekalang anya mampu nasihat jer.......bukan semua olang leh dgr cakap kita.....kalau cakap allah pun tak leh dgr......takkan nak jalankan hukum hudud....malaysia pun tak sanggup nak buat.....kita doa2kan je lar sume nye diredhai allah

CikMelur said...

pakaia tudung kan manis. biarlah rambut lembut, lebat dan caantik tu untuk dilihat orang yang istimewa je.. tak gitu?? :)

ash said...

ermmmm toi2.....biar la itu untuk orang yang istimewa je kan

korang rindukan cerita lama ash

Related Posts with Thumbnails